İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Radyo, Televizyon ve Sinema








 Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Evren Arık, 12. Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması’nda seçici kurul üyesi olarak yer aldı




          Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından 1-6 Kasım 2020 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde bu yıl yirmincisi gerçekleştirilecek olan Türk Film Festivali’nin alt etkinliği olarak düzenlenen 12. Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması’nda, üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özgür Evren Arık, seçici kurul üyesi olarak görev aldı.
     Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençleri yaratıcılıklarını desteklemek ve çalışmalarını uluslararası platforma ulaştırmak amacıyla düzenlenen Türk Film Festivali, öğrencilerin yoğun sayıdaki başvurusuyla karşılandı. Festivalin Türkiye ve Almanya’da aynı alanda öğrenim gören gençlerin kendi ülkelerinin kültürel değerlerini, çektikleri filmler aracılığıyla bir diğer kültüre yansıtmasını sağladığını ifade eden festival yönetimi, başarılı bulunan ilk 5 Türk kısa filmi ile 5 Alman kısa filmi festival süresince gösterime sunacağını belirtti. Jürinin aldığı karar sonucunda Almanya’dan ve Türkiye’den birinci gelen filmlerin yönetmenleri ise festivalin gerçekleşeceği tarihlerde Frankfurt’a festival konuğu olarak davet edilecekler.