Radyo, Televizyon ve Sinema

Sinema Destekleme Kurulu Destek Alacak Filmleri Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu 2021- 5 sayılı kararını açıkladı.

Sinema Destekleme Kurulunca;

5 İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım Projesine 3.750.000 TL,
11 Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım Projesine 13.300.000 TL,
 2 Çekim Sonrası Desteği Projesine 400.000 TL verildi.

Karara göre verilen destek toplamda 17 milyon 450 bin lira olarak kayda geçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl 356 proje için sinema sektörüne 65 milyon 450 bin lira destek sağlandığını bildirdi. Uzun metraj film desteği alan yapımlar arasında Güvercin filmi ile Berlin Film Festivali’nde yarışan ve Asya Pasifik Film Ödülleri’nde En İyi Gençlik Filmi ödülünü alan yönetmen Banu Sıvacı’nın Günyüzü, Bozkır filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 11 ödülle dönen yönetmen Ali Özel’in Beklenti,  Anons filmi ile Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü alan yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un Ölüleri Yakma Cemiyeti, yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun Cannes Film Festivali’nin Cinefondation Atelier bölümüne seçilen İdea, yönetmen Pelin Esmer’in O da Bir Şey mi?, Gölgeler İçinde filmiyle Moskova Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü kazanan yönetmen Erdem Tepegöz’ün Çığ, filminin yanı sıra Ateşin Düştüğü Yer filmiyle Montreal Dünya Film Festivali’nde ''En İyi 20 Film'' listesine giren yönetmen İsmail Güneş’in Kurban filmi bulunmakta. Sinema Destekleme Kurulu kararının detaylarına ulaşmak için tıklayınız.