İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Radyo, Televizyon ve Sinema








 Sinematek/Sinemaevi’nde Film Gösterimleri Başladı


1965 yılında kurulan ve 2018 yılı itibariyle Kadıköy Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren Sinematek/Sinema Evi film gösterimlerine başladı.


Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı yakınlarında inşası tamamlanan Sinematek, küresel salgın nedeniyle aksayan film gösterimlerine 12 Kasım ayı itibariyle devam ediyor. Açılışı Yılmaz Güney’in Umut filmiyle yapan Sinematek; toplu gösterim, kısa film, belgesel, özel gösterim başlıkları altında düzenlediği programlarla İstanbul’un kültür yaşamını zenginleştirmeye devam edecek.

160 kişilik Onat Kutlar Sinema Salonu ile film arşivi, kitaplık, sergi ve okuma alanlarına sahip olan Sinematek, film gösterimlerinin yanı sıra film seçkilerine eşlik eden sergi, panel, seminer, masterclass ve atölyelere de ev sahipliği yapacak.

Sinematek’in toplu gösterim programında “Dışavurumcu Alman Sineması” 13 Kasım-30 Ocak tarihleri arasında, “Metin Erksan Toplu Gösterimi” 14 Kasım-30 Ocak arasında gerçekleşirken kısa film gösterimlerinin yer aldığı “Türkiye'den Kısalar” ise 20 Kasım-30 Ocak arasında gerçekleşecek. Sinematek’in detaylı gösterim takvimine ulaşmak için tıklayınız