Reklamcılık

Derslere Devam Zorunluluğu Hakkında

İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 17. Madde hükümleri uyarınca derslere devam zorunluluğu teorik derslerde %70 ve uygulamalı derslerde %80 dir.

(1) Her öğrenci, devam edeceği yarıyıla ait ders, uygulama, laboratuvar, proje, seminer, atölye, staj, bitirme çalışması ve benzeri çalışmalara katılmak zorundadır.
(2) (Değişik:RG-13/6/2018-30450) Teorik derslerin en az % 70’ine, uygulama ve laboratuvarların ise en az % 80’ine devam etmeyen ve devamsızlıkları ilan edilen öğrenciler o dersin ara sınav, mazeret sınavı, final, bütünleme sınavlarına alınmaz ve ek sınav haklarından yararlanamaz.
(3) (Değişik:RG-13/6/2018-30450) Daha önce devam koşulu sağlanmış dersler için güz ve bahar yarıyıllarında tekrar devam koşulu aranmaz. Fakat yaz öğretiminde öğrenciler kayıt yaptırdıkları derslere devam etmek zorundadırlar. Yaz öğretiminde devamsız kaldıkları dersleri güz ve bahar yarıyıllarında tekrar aldıklarında derslere devam etmek zorundadır.
(4) Öğrencilerin alacakları sağlık raporları derse devam sürelerinin hesabında dikkate alınmaz. Öğrenci rapor süresince devamsız sayılır.