İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Reklamcılık








 Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun makalesi yayımlandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun “Gözetim Toplumunda Simülasyon Evreni Ve Gündem Oluşturma: Survivor Yarışması Örneği” isimli makalesi yayımlandı.


Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun, Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde makalesi yayımlandı. “Gözetim Toplumunda Simülasyon Evreni ve Gündem Oluşturma: Survivor Yarışması Örneği (Creation Of The Simulation Universe And Agenda In The Surveillance Community: Example Of The Survivor Quiz)” isimli makalesinde Sucu, tek bir merkezden gözetim davranışı olan Panoptikon anlayışının yerine çoklu merkezlerden kameralar ile gözetleme davranışı olan Synoptikon anlayışının getirdiği çoklu gözetimi, gündemin medya aracılığıyla oluşturulması bağlamında inceledi.

Bu araştırmada Sucu, simülasyon evreninin oluşumunun ve medya üzerinden gündem oluşturma yaklaşımının “Survivor” yarışması örneği üzerinden tartışılmasını amaçladı.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.