İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Reklamcılık








 Doç. Dr. Hüseyin Dikme ve Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun uluslararası dergide makalesi yayımlandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Dikme ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun “The Journal of International Social Research”de makalesi yayımlandı.


Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Dikme ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun “The Journal of International Social Research”de makalesi yayımlandı. “Language Functionality of Communication (İletişimde Dilin İşlevselliği)” isimli makalesinde Dikme ve Sucu, iletişimde dilin fonksiyonlarını inceledi.

Dilin toplum hayatındaki yeri ve öneminden hareketle bu makalede, dilin iletişimdeki rolü ve hangi işlevleri içerdiği üzerinde duruldu. Dikme ve Sucu, dilin iletişimde hangi işlevleri yerine getirdiğinin cevabını bulmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmada, aynı konuda çeşitli disiplinlerde yazılanlardan hareketle dilin tanımı ve bu tanımların iletişim süreciyle bağlantısına ve bir topluluk içerisinde yaşayan insanın iletişim ihtiyacının giderilmesi sürecinde iletişimin kaynak, mesaj, alıcı, kanal ve kod gibi başlıca öğelerinin rolüne değindi. Ayrıca Dikme ve Sucu, yazılı ve sözlü iletişim sürecinden geçen insanlığın bugün teknolojik olarak ulaştığı süreçte; yani internet, televizyon, radyo, gazete gibi iletişim aygıtlarında dilin hangi boyutlarıyla kullanıldığına da temas etti.
 
Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.