İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Reklamcılık








 İGÜ’lü öğrencilerden örnek sosyal sorumluluk projesi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) öğrencileri Açelya Şahin, Beyza Nur Erdem ve Nur Keçe huzurevinde sosyal sorumluluk projesi yaptı.


Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu danışmanlığı ile fakülte öğrencileri Açelya Şahin, Beyza Nur Erdem ve Nur Keçe, Kartal’da bulunan bir huzurevini ziyaret etti.

“Geçmişle Sohbet” adlı proje ile öğrenciler, kendini yalnız hisseden ve ailelerinden uzak yaşayan yaşlıları ziyaret ederek onlara kendilerini iyi hissettirmek için kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında sağlıklı atıştırmalıklar ikram edilirken huzurevi sakinleriyle sohbet edildi. Projede hedef kitle, huzurevinde yaşayan yaşlılarımızla sohbet etmeye, paylaşmaya ve empati kurmaya teşvik edilen kişiler olarak belirlendi. Proje ile lise çağından itibaren olan yaş grubu (düşük gelirli kesimden yüksek gelirli kesime kadar olan grup) kitlesini bilinçlendirmek ve bu amaç doğrultusunda hedef kitleyi harekete geçirmek hedeflendi.

“Yalnız değilsiniz!” sloganı ile projeyi gerçekleştiren öğrenciler, projenin getirisini, insanlarda huzurevi sakinlerine karşı bilişsel farkındalık yaratmak, empati kurmayı sağlamak ve kültürel değerlere sahip çıkmak şeklinde değerlendirdi.
Huzurevinde yaşayan büyüklerimiz hakkında insanları bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen projenin sonunda Şahin, Erdem ve Keçe, “İnsanların dış arınmaya ihtiyacı olduğu kadar içsel arınmaya ve huzura da ihtiyacı vardır. Bu sosyal sorumluluk projesini oluşturmamızın en büyük nedeni bir merhabaya, sıcak bir sohbete ihtiyaç duyan büyüklerimizin bir gününü farklı ve güzel kılmaktı” şeklinde konuştu.

 Ziyaret, huzurevi sakinlerinin öğrencilere teşekkürlerini iletmesiyle sonlandı.