İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Reklamcılık








 İİSBF 2020 Yılı Yayın Raporu’nda Reklamcılık Bölümü 1D Türünde İlk Sırada Yer Aldı


İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi 2020 Yılı Yayın Raporu 1D türündeki makale sayıları sıralamasında Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu %11,5 ile birinci sırada, Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Dikme ise %6,4 ile ikinci sırada yer aldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin (İİSBF) 2021 yılı hedeflerini planlamak ve yayın politikasına yön vermek maksadıyla, akademik personelimizin 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında yaptıkları yayınlar, 4 indeks grubunda tarandı. Söz konusu taramada 2020 Ekim doçentlik başvuru kriterlerinde yer alan puanlama ve yayın türleri temel alındı. Bu tarama sonucu oluşturulan İİSBF 2020 Yılı Yayın Raporu, fakültemiz web sayfasında yayımlandı.

 
Raporda, İGÜ İİSBF’de 2020 yılında yapılan akademik çalışmalar kapsamında SSCI, SCI, SCI-E, AHCI yayın türünde yer alan dergilerde yayınlanmış 95 adet makale, Uluslararası Alan İndeksi ISI (ESCI ve SCOPUS) dizinlerinde yer alan 78, ULAKBİM dizininde yer alan 33 ve diğer indekslerde yer alan 78 makale olduğu bilgisine yer verilmiştir.

 
İİSBF bünyesindeki bölümlerin 1D olarak sınıflandırılan diğer indekslerde yayınlanan makale sayıları incelendiğinde, Reklamcılık Bölümü’nün 13 makale ile birinci sırada olduğu görülmüştür.
 

Raporda, bu dizinlerde yapılan yayınlara göre en çok makale sahibi öğretim elemanları listelenmiş ve listenin en üstünde 9 makale ile Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun yer aldığı görülmüştür. Bu 9 makale arasından 8 makalede Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun ilk yazar olduğu ve 1 makalede ikinci veya üçüncü yazar olarak yer aldığı görülmüştür. Aynı zamanda bu listede Doç. Dr. Hüseyin Dikme 5 makale ile İşletme Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Adnan Duygun ile birlikte ikinciliği paylaşmıştır. Söz konusu 5 makalenin 5'inde de Doç. Dr. Hüseyin Dikme ilk yazardır.
 

Bu raporda fakülte bünyesinde görev yapmakta olan öğretim elemanlarının kitap veya kitap bölümleri, konferans bildirileri ve projeleri incelenmiş ve fakülte genelinde toplamda 74 adet kitap/kitap bölümü, 38 adet bildiri ve 17 adet bilimsel proje tespit edilmiştir.

 
En çok kitap veya kitap bölümü yazanlar incelendiğinde Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun 5 adet ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi ile birlikte birinciliği paylaştığı görülmüştür. En çok uluslararası/ulusal bilimsel toplantı faaliyetinde bulunan öğretim üyeleri incelendiğinde ise, 3 bildiriyle Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu’nun ikinci, 2 bildiriyle Doç. Dr. Hüseyin Dikme’nin üçüncü olduğu görülmüştür.
 

Son olarak raporda doçentlik başvuru şartlarında yer alan puanlama yöntemi esas alınarak, makaleler ile kitap/kitap bölümlerinden elde edilen puanlar hesaplanmıştır. Bu hesaplamaya göre İİSBF’de 2020 yılında yapılan akademik çalışmalar doğrultusunda, fakülte içerisinde en çok yayın puanı toplayan ilk beş öğretim üyesi sıralanmış ve toplamda 76 puanla Dr. Öğr. Üyesi İpek Sucu ilk beşe girmiştir.

 
Rapora erişmek ve detaylı incelemek için tıklayınız.