İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Reklamcılık








 Reklamcılık Bölümü Aday Öğrencilerine Sesleniyor


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Reklamcılık Bölümü tanıtım videosu İİSBF YouTube kanalında ve Instagram hesabında yayımlandı.


Reklamcılık Bölümü 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında tercih yapacak öğrencileri için tanıtım videosu hazırladı. Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Eda Mezda’nın yer aldığı tanıtım videosunda öğrencilerimiz hem kamera önünde hem de kamera arkasında neler yaşandığını deneyimledi.
 

Tanıtım videosunda yer alan Reklamcılık Bölümü 2. Sınıf öğrencimiz Aleyna Zengin teorik derslerin yanı sıra uygulamalı derslerin, sosyal faaliyetlerin ve bölüm etkinliklerinin sosyalleşebilmesi açısından faydasından bahsetti. Hem Psikoloji Bölümü’nde Çift Anadal yapan hem de Dijital Akran Mentor Programı’nda bölüm lideri olan öğrencimiz; “Amacım alanımla ilgili her şeyi öğrenmekti. Ama bunu öğrenirken bu kadar sosyalleşebileceğimi hiç düşünmemiştim. Bu açıdan İstanbul Gelişim Üniversitesi Reklamcılık Bölümü’nü seçtiğim için çok mutluyum” dedi.

 
Reklamcılık Bölümü 2. Sınıf öğrencimiz Pınar Özcan ise İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin olanak sağladığı Erasmus+ programının hem öğrenim hem de staj imkânlarından bahsetti. Öğrencimiz; “Tercih yaparken reklamcılığın uluslararası bir çalışma alanına sahip olması beni biraz endişelendirmişti. Kafamda yurtdışı deneyimini nasıl edinebileceğime dair soru işaretleri vardı. Ama okula geldiğimde okulun bana sunduğu imkânları gördüğümde soru işaretlerimin hepsi ortadan kalktı. Okulumuzun Erasmus programı sayesinde yurtdışında 12 aya kadar eğitim görebileceğimi öğrendim. Hatta okulumuz yurtdışında staj imkânı bile sunuyor” şeklinde ifade ederek Reklamcılık Bölümü açısından yurtdışı deneyiminin öneminden ve okulun imkânlarından bahsetti.

 
Mezun olduktan sonra kurgu yönetmeni olmak isteyen bölümümüz 2. Sınıf öğrencisi Kerim Gökay Akbudak ise okulun akademik ve teknik desteklerinden bahsetti. Bir öğrenci için kampüsün öneminden söz eden öğrencimiz; “Kampüsümüzde birden fazla oyun alanı ve çokça açık alan bulunuyor. Bu bir öğrenci için oldukça yeterli. Tahmin edersiniz ki reklam sektörü hiç yerinde durmayan ve sürekli büyüyen bir sektör. Bizde okulumuz sayesinde bu sektörün birer parçasıyız” dedi.
 

Tanıtım videosunda yer alarak aday öğrencilerimize seslenen Reklamcılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Eda Mezda; “İstanbul Gelişim Üniversitesi Reklamcılık Bölümü olarak alanında yetkin, kreatif düşünebilen, çağdaş ve dinamik meslek profesyonelleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken akademik kaliteden ödün vermiyor ve son teknolojiyi kullanmayı özen gösteriyoruz. Ayrıca ders dışı faaliyetler, sosyal etkinliklerle öğrencilerin bir birey olarak da ne kadar değerli olduklarının sürekli altını çiziyoruz” diyerek mezun öğrencilerimizin çalışma olanaklarından bahsetti.

 
YouTube kanalında ve Instagram hesabında paylaşılan Reklamcılık Bölümü tanıtım videomuzu izlemek için tıklayınız.