İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi








 Liderler için kriz yönetimi


Küresel çapta salgının yaşandığını günümüz koşullarında, salgınla baş etmek için yaşamın tüm alanları yeniden şekillenmektedir. Bu koşullar kamu, özel ya da sivil olması fark etmeden tüm kurumların yönetim sürecinde de eşi benzeri görülmemiş bir değişime neden olmaktadır.


Meydana gelen değişim ve dönüşüm, kriz dönemlerinde liderliğin önemini bir kez daha görünür kılmaktadır. Yeni koşullar; tüm kurumlar için küresel bir krizin ortasında riski yönetmeyi birincil iş haline getirmiştir. Bu bağlamda “Kriz Dönemlerinde Liderlik” alanının akademik programlarda etkin bir şekilde yer almasına ilişkin olarak saygın üniversitelerde çok sayıda program açılmış ya da var olan programların içerikleri güncellenmiştir.

Covid-19 sürecinin sağlık dışında kalan alanlarda yönetimine ilişkin olarak hazırlanan programlar; kurumların hızla yenilik yapma, öngörülemeyen zorluklara uyum sağlama ve geçici fırsatlardan yararlanma becerilerinin genişletmesi gibi noktalarda liderlere eğitici bilgiler vermeyi ve örnek olayları tartışmayı hedeflemektedir. Harvard Üniversitesi tarafından hazırlanan “Crisis Management for Leaders A Five-Part Faculty Video Series” bu programların öncülerinden biri olarak tüm kurumların yöneticilerine ve yönetici adaylarına akademik yetkinlik sağlayacak örneklerden birisi olarak kabul edilmektedir.