Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Yaşam memnuniyeti araştırması 2020 yılı sonuçları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarını açıkladı. Araştırma, cinsiyet, eğitim düzeyi, medeni hal ve yaş grupları bazında bireylerin mutluluk düzeylerini ölçmeyi hedeflemektedir.

Elde edilen sonuçlara göre, Mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı 2019 yılına göre azalma gösterirken mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin sayılarında ise bir artış meydana gelmiştir.

Cinsiyet bazında, mutlu olduğunu beyan eden kadınların sayıları erkeklere göre daha yüksek çıkarken 2019 yılı oranlarındaki mutluluk beyanlarına göre düşüş mevcuttur.

Eğitim durumuna göre mutluluk düzeyi incelendiğinde; 2020 yılında en yüksek mutluluk oranı, %54,4 ile bir okul bitirmeyenlerde görüldü. Yükseköğretim mezunu olanlar ise %44,2 ile ilkokul mezunu, lise ve dengi okul mezunlarının ardından 4. sırada yer almaktadır.

Son olarak evli bireylerin, evli olmayan bireylere göre daha mutlu olduğu görülmüştür.

Araştırmanın detaylarına ve Tüik tarafından yapılan grafiklere buradan ulaşabilirsiniz.