Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

İGÜ'den Yaya Farkındalığına Destek

İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğiyle yaya farkındalığına dair 81 ilde kampanya başlatıldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi de yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve arttırılması amacıyla kampanyaya destek olmak adına sosyal bir deneye imza attı.

Yaya geçitleri okul geçitleri ve kavşaklarda yayalara öncelik verme zorunluluğu getirilmesi ile farkındalık kampanyaları düzenleniyor. Bu kapsamda üniversite rektörlüğü önünde yaya geçidini kullanmak isteyen İGÜ’lüler, 1 buçuk dakika karşıdan karşıya geçmek için araçların yol vermesini bekledi. Bu sürede geçen 30’a yakın araçtan yalnızca 3 tanesi yayaya yol verdi. Yol vermeyen sürücülere “Kırmızı Düdük” yazılı afişlerle karşılık veren İGÜ’lüler, yol veren sürücülere ise “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” yazan stickerlar dağıtarak teşekkür etti.