Sosyoloji

Webinar: Suriye İç Savaşı 10. Yılında: Genel Bir Değerlendirme

31 Mart 2021 Çarşamba 17.00-19.00 saatleri arasında "Suriye İç Savaşı 10. Yılında: Genel Bir Değerlendirme" konulu bir webinar düzenlenecektir.

Suriye'de 15 Mart 2001 tarihinde, Arap Baharı olarak bilinen gösterilerle başlayan iç savaş, ülkeyi yaşanmaz bir hale getirmiştir. Türkiye ile Suriye arasındaki köklü tarihi ve kültürel bağlardan dolayı, Suriyeli vatandaşlar için Türkiye tarafından açık kapı politikası uygulanmış ve Suriye'ye komşu ülkeler arasında en çok mülteci kabul eden ülke Türkiye olmuştur. Bu bağlamda, Suriye'deki iç savaşın ülkemizi derinden etkilediği bilinen bir gerçektir. Suriye'deki iç savaşın son on yıldaki etkilerini göç alanındaki uzman kişilerin gözünden anlamak ve günümüze ışık tutmak için düzenlenecek webinar öğrencilerimize tavsiye edilmektedir.

Webinar'a 31 Mart 2021 Çarşamba 17.00-19.00 saatleri arasında buradan ulaşabilirsiniz.