İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Sosyoloji








 Sosyoloji Bölümü Sanat Yazarlığı ve Podcast Yayınları etkinliğiyle Sinan Eren Erk'i ağırladı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü bünyesinde kurulan İnsan ve Toplum Sanatları Kulübü’nün ilk etkinliği olan “Sanat Yazarlığı ve Podcast Yayınları” üzerine olan konuşmasıyla sanat yazarı ve küratör Sinan Eren Erk bizlerleydi.




Erk, sanat yazarlığının küratörlükle beraber işleyen bir süreç olduğundan bahsederken, metin ve görsel imgenin birlikte ifade bulabileceğini vurguladı. Bu anlamda özellikle sanatçılarının kendi eserlerini kendi düşünceleriyle aktarmasının ne denli değerli olduğu üzerine değerlendirmelerde bulundu. İnsanların bir kitap okur gibi sanat yazarlarının eserlerini okuyabileceği üzerinde dururken, en çok da insanların kendilerine güvenilir dayanak noktaları seçebileceğini ve sanatı anlamak için rehberler bulabileceklerini ortaya koydu.
Son dönemlerin popüler oluşumlarından olan podcastlerden de bahsettiği konuşmasında, podcastlerin bu denli sevilen ve yükselen etkinlik alanları doğurmasında birinci ağızdan söylemin değerinin ve canlı akışın etkisinin göz ardı edilemezliğinden bahsetti.

Sinan Eren Erk’i daha çok dinlemek ve sanat hakkında daha derin bilgiler edinebilmek için “Sanat Dedikleri Tuhaf Şey” adlı yayınını takip etmek için tıklayınız. 

Konuşmanın bazı kısımlarına ise linklerden erişebilirsiniz:

https://www.instagram.com/p/CY3PnfMBp7J/

https://www.instagram.com/p/CY3QdKDh2Sd/

https://www.instagram.com/p/CY4WM_wBPjV/