İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 “21. Yüzyılda Yunusça Yaşamak” Başlıklı Kısa Öykü Yarışmasına Başvurular Başladı.


“Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü” 2021 UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri arasına alındı ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından da 2021 yılı “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi. Bu vesile ile İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ödüllü kısa öykü yarışması düzenliyor.


UNESCO’nun 12-27 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen 40. Genel Konferansı’nda alınan karar neticesinde “Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü” 2021 UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri arasına alındı. Bunu takiben Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayımlanan genelge ile 2021 yılı “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi.

Bu kapsamda İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ödüllü kısa öykü yarışması düzenliyor. İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organizasyonu üstlenilen yarışmanın konuları, Yunus Emre felsefesinin temel unsurları olan “hoşgörü, özveri, sabır, sevgi” olarak belirlendi.

Yarışmaya okul kimlikleriyle başvuru yapan ortaöğretim kurumlarının 12’nci sınıf öğrencileri katılabilecek. SON BAŞVURU TARİHİ 30 Eylül 2021 olan yarışmanın sonuçları 30 Kasım 2021’de ilan edilecek. Ödül töreni ise 11 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışma neticesinde birinci 3000 TL ve başarı belgesi, ikinci 2000 TL ve başarı belgesi, üçüncü 1000 TL ve başarı belgesi almaya hak kazanacak; ilk 10’a giren diğer adaylara ise kitap ödülü verilecek.

Yarışma hakkında detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için lütfen tıklayınız.