İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Sahiplerini Buldu.


Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin 2020 yılı kazananları açıklandı. Edebiyat alanında ödüle lâyık görülen isim şair İbrahim Tenekeci oldu.


Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Türk kültürüne ve sanatına önemli katkılar yapmış kültür ve sanat erbabını onurlandırmak üzere devlet adına 1995 yılından bu yana verilmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl edebiyat alanındaki ödülün İbrahim Tenekeci’ye verileceğini açıkladı: “Bin yıllık Anadolu tarihimizde halk edebiyatımızda olsun, divan şiirimizde olsun nice şaheserin altına imzamızı attık. Bugün de aynı kaynaktan ilham alan ediplerimiz, şairlerimiz var ve onlar barışın, aşkın, kardeşliğin şiirini yazmaya devam ediyor. İbrahim Tenekeci de o değerlerimizden biridir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin diğer sahipleri kültür tarihi alanında Sadettin Ökten, sosyal bilimler alanında İsmail Kara, sinema alanında Derviş Zaim, müzik alanında ise Özdemir Erdoğan oldu. Ayrıca koleksiyoner ödülü Mehmet Çebi’ye vefa ödülü de Necmettin Okyay’a verildi.