İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 İGÜ TYUAM Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Konusunda Çalıştay Gerçekleştirdi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TYUAM) tarafından “21. Yüzyılda Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sürdürülebilirlik" Çalıştayı düzenlendi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi,  16.06.2022 tarihinde 7 alt  komisyondan oluşan "21. Yüzyılda Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sürdürülebilirlik" başlıklı bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. Farklı şehirlerden, farklı üniversitelerden alanında uzman öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlik son derece verimli geçti. Çalıştayda İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün tüm öğretim elemanları komisyon yöneticisi olarak yer aldı.

Çalıştayın ilk oturumunda Türkiye’de ve dünyada yabancı dil olarak Türkçe öğretimi, bu alanda yapılan ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, ölçme ve değerlendirme, teknoloji kullanımı, öğretim materyalleri ve temel dil becerilerinin öğretimi ile ilgili konular ele alındı. İkinci oturumda ise üniversitelerarası iş birliğine yönelik proje fikirleri paylaşıldı. Komisyon raporlarının tamamlanmasının ardından çalıştay sona erdi.