TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

İGÜ Ünlü Yazar Latife Tekin’i Ağırladı

16.05.2022 Pzt 11:14

Türk ve Dünya Edebiyatının en ünlü yazarlarından biri olan Latife Tekin'i 12.05.2022 tarihinde fakültemizde ağırladık.

Latife Tekin - Haber Görseli
İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, son romanı Zamansız henüz yayımlanan Latife Tekin'i ağırladı. Yeni kitabın çıkısını kutlama vesilesi de olan etkinlikte yazar ile "edebiyatımız ve roman sanatı" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Tekin, "Yoksulların dili ile yazıyorum, kendimi dilin dışına çekmeye çalışıyorum." dedi. Programın ilk kısmı Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin Ormanda Ölüm Yokmuş adlı Latife Tekin romanından uyarlayarak çektikleri kısa filmin gösterimiyle son buldu.

Programın ikinci kısmında İGÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencilerinin Öğr. Gör. Dr. Burak Kaan Yılmazsoy yönetiminde gerçekleştirdiği ve soyutlama tekniği ile çalışılmış maketlerin yer aldığı "Latife Tekin Romanlarında Mekân" sergisi fuaye alanında yer aldı. Latife Tekin, programdan sonra yine fuaye alanında kurulan Can Yayınları standında bir imza etkinliği gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören ve beğeni alan program için izleyicilerin birinden gelen  "Üniversite budur!" yorumu bizleri gururlandırdı.