Türk Dili ve Edebiyatı

İGÜ Kûtu’l-Amâre Zaferi'nin 103. Yıl dönümünü Edirne'de kutladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, Edirne Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün davetlisi olarak Kûtu’l-Amâre Zaferi'nin 103. yıl dönümü vesilesiyle konferans gerçekleştirdi.

I. Dünya Savaşı'nda İngilizlerin Bağdat'a ilerleyişini durduran ve bu bakımdan Irak cephesinin Çanakkale Muharebesi olarak değerlendirilen Kûtu’l-Amâre Zaferi; Kurtuluş Savaşı için de adeta bir tatbikat olmuş; burada savaşan komutan ve askerler daha sonra Milli Mücadele'ye büyük hizmetler vermişlerdir.

Öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin izleyici olarak katıldığı konferansta Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, savaşan taraf komutanlarının hatıratlarından yola çıkarak  Kûtu’l-Amâre Muharebesini ve sonuçlarını anlatmıştır.