Türk Dili ve Edebiyatı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 5. Hikâye Yarışması Başvuruları Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan “Hikâye Yarışması”nın başvuruları başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanatı desteklemek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan ödüllü  “Hikâye Yarışması”na başvurular kabul edilmeye başlandı. Yarışmada birinciye 6.000 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye 4.000 TL ve 1000’er TL mansiyon ödülü olmak üzere toplamda 18.000 TL ödül dağıtılacak.
2020 yılında sonuçlanan “4. Hikâye Yarışması”nda jürinin yaptığı değerlendirme sonucu birinci “Yılkıdan Uyanmış Demir Atlar” adlı hikâyesiyle Hakan Unutmaz, ikinci “Leylekler Bu Yıl da Gelmedi” adlı hikâyesiyle Aysel Kaymaz, üçüncü “Odalarda” adlı hikâyesiyle Ahmet Hakan Karataş olmuştu.
Konunun serbest olduğunu “5. Hikâye Yarışması”nın son başvuru tarihi 30 Nisan 2021 Cuma günü olarak belirlendi. Yarışmada değerlendirmeyi yapacak olan jüri Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yetkili isimlerinden ve çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenlerden oluşuyor.

Yarışmaya katılım koşulları ise şu şekilde:
  • Yarışmaya Seçici Kurul Üyeleri ve birinci derecede yakınları katılamazlar.
  • Yarışmanın konusu; "SERBEST " olarak belirlenmiştir.
  • Yarışmaya katılacak hikâyenin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde (basılı olarak) yayımlanmamış olması gerekmektedir.
  • Bir yazar, yarışmaya bir hikâye ile katılabilir.
  • Kayseri Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu Hikaye yarışmalarında ödül alan kişiler katılamazlar.
  • Hikâye Türkçe’nin dil ve yazı kurallarına uygun olmalıdır.
  • Gönderilen hikâyenin uzunluğu 7000 kelimeyi aşmamalıdır. Daha uzun hikâyeler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
  • Hikaye gönderen yarışmacının isim ve soy isim bilgileri hikaye metninde kesinlikle yer almayacak olup, sadece başvuru kısmında yer alabilir.
  • Başvurular Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin www.kayseri.bel.tr adresinden yapılacaktır.
  • Yarışmada ödül kazanan hikâyenin her türlü yayın hakları Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne aittir.
  • Yarışmaya katılan hikayelerden dereceye girenler veya yayınlanması uygun görülenler, ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın, bir kitapta toplanacaktır.
  • 08/02/2021de başlayıp son başvuru tarihi 30/04/2021 günü saat 24.00’ de sona erecektir.
  • Yarışma sonuçları 21/06/2021 tarihinde açıklanacaktır.
  • Ödül töreni tarihi daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde veya ulusal ve yerel basında ilan edilecektir.
Yarışmaya başvuru yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: https://portal.kayseri.bel.tr/birim/kultursosyal/yarisma.aspx