Türk Dili ve Edebiyatı

Masumiyet Müzesi Gezisi Gerçekleştirildi

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, “Postmodernizm” dersi kapsamında Masumiyet Müzesi’ne gezi gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik’in eğitmeni olduğu, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü seçmeli derslerinden TDE431 Postmodernizm dersi kapsamında 17 Aralık 2021 Cuma günü “Masumiyet Müzesi” gezisi gerçekleştirildi. Derste Masumiyet Müzesi romanını okuyan öğrencilerin, roman içinde yer alan biletle müzeyi gezerek romanı daha iyi kavramaları ve bir edebiyat müzesini deneyimlemeleri amaçlandı.

İstanbul-Beyoğlu’nda bulunan Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk tarafından romanın bir unsuru olarak tasarlanmıştır. Romanı ve müzeyi en başından beri birlikte düşünerek hazırlayan Pamuk, 2008 yılında romanını yayımlamış, 2012 yılında ise müzeyi ziyarete açmıştır. Müzede, Orhan Pamuk tarafından toplanan romanda bahsi geçen ve/veya roman kahramanlarına ait nesneler ve eşyalar sergilenmektedir.