Türk Dili ve Edebiyatı

Orhan Pamuk Costa Smeralda Edebiyat Ödülü’ne Layık Görüldü

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, İtalya’nın saygın edebiyat ödüllerinden Costa Smeralda Edebiyat Ödülü’nü kazandı.

Türk ve dünya edebiyatının en ünlü romancılarından Orhan Pamuk, Costa Smeralda Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Pamuk, kaleme aldığı tüm eserlerle bu ödülü almaya hak kazandı. 28 Mayıs Cumartesi günü İtalya’nın Sardunya adasında ödülünü alan Pamuk, törenin ardından dünyaca ünlü Sardunyalı yazar Grazia Deledda’nın doğduğu şehir olan Nuoro’da bir konuşma yaptı.

Mart 2021’de Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Orhan Pamuk’un son romanı Veba Geceleri, geçtiğimiz günlerde Rusça, Sırpça, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Katalanca ve Korece olarak yayımlandı. Fransa, İspanya ve Almanya’da çok satanlar listesine giren romanın tanıtımı için bir süredir ülke dışında bulunan ünlü yazar, yurt dışındaki sevenleriyle bir araya geldi. Orhan Pamuk’un önümüzdeki sene Paris’te bulunan Collège de France’da edebiyat üzerine dört hafta ders vereceği de duyuruldu.