İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi'nin dönem açılış mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, dönem açılış mesajını yayımladı.


Sevgili öğrenciler,
 
2018-2019 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı olan bahar dönemi başlamış bulunmaktadır. Yeni dönemde hepinize başarılar diliyorum. Ancak, başarılar dilerken başarıya ulaşmanın da bizzat sizlerin elinde olduğunu hatırlatmak istiyorum. Öğrenci olarak sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz takdirde başarıya ulaşmamak için hiçbir engel olmadığına yürekten inanıyorum. 

Başarı, önemli olmakla birlikte, eğitim-öğretimin niteliğinin tek kriteri değildir. Eğitim-öğretim hayatının pek çok bileşeninden yalnızca bir tanesidir. Türk Dili ve Edebiyatı alanı özelinde eğitim-öğretim hayatının diğer bileşenleri arasında Türk Dili ve Edebiyatı alanına bütüncül bir bakış açısıyla bakabilme farkındalığı kazanma, Türk dil ve edebiyatının muteber eserlerinin ruhunu kavrayabilme ve en önemlisi ileride alanımızı temsil edecek meslektaşlarımız olacağınızın sorumluluğunu bizlerle paylaşma sayılabilir. Sizlerin şimdiden kendinizi meslektaşlarımız olarak görmenizi ve bu doğrultuda kariyer hedeflerinizi planlamanızı tüm samimiyetimle dilerim.

Üniversitemizin geçirdiği akreditasyon süreciyle birlikte artık müfredatımızda değişik disiplinlerden dersler yer almaktadır. Hem Türk Dili ve Edebiyatı alanına disiplinlerarası bir bakışla bakmanızı sağlayacak hem de hayatı yeni bir gözle görmenizi tesis edecek bu derslere gereken önemi vermenizi tavsiye ederim. Disiplinlerarası bakış açısı artık sosyal bilimlerin hemen hemen her alanında makbul ve mecbur bir husus hâline gelmektedir. Yeni müfredatımızın sizlere bu bakış açısını kazandırabilmesini temenni ederim.

Yeni dönem, tüm öğrenci ve öğretim üyelerimize hayırlı olsun.