İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 Uluslararası 1. Balkan Çalışmaları Kongresi Gerçekleştirildi


Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Fettah Efendi Eğitim ve Düşünce Derneği ve Uluslararası Balkan Üniversitesinin desteği ile 17-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen kongre, tez ve bildiri sunumlarının ardından tamamlandı.


Sosyal Bilimler alanında Balkanlar konusunda disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek, nitelikli ve özgün akademik üretime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası 1. Balkan Çalışmaları Kongresi 17-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Üsküp’te gerçekleşti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) desteğiyle gerçekleşen kongre TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un tebrik mesajlarının ardından gerçekleşen açılış konuşmaları ile başladı. Kongrede 8 ülkeden (Kosova, Arnavutluk, Türkiye, Bosna-Hersek, Polonya, Makedonya, Azerbaycan, Sırbistan) lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve doktorasını yeni tamamlamış araştırmacılar sunumlarını gerçekleştirdi.

Bölümümüz araştırma görevlilerinden Remzi Soytürk’ün de “Ivo Andriç’in Drina Köprüsü Romanında Kronotop” adlı bildirisiyle katıldığı sempozyum, Kuzey Makedonya gezisinin ardından sona erdi.