İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 Yeni iletişim ortamlarında Türkçe


İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Yeni Medya Bölümü'nün Türk Dil Kurumu, İstanbul Okan Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği iş birliği ile düzenlediği Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı İGÜ Kule Konferans Salonu'nda yapıldı.


Akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in yanı sıra İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kürşat Yalçıner, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, İstanbul Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Gürsoy, İstanbul Okan Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadir Engin Uzun ve Türkiye Bilişim Derneği Bilişimde Özenli Türkçe Grubu Üyesi İlker Tabak birer konuşma yaptı.

“Endüstri 4,0 ve Yapay Zeka”, “Toplum 5,0”, “Dijital İtibar”, “Dijital Medya” ve “Siber Güvenlik” alanlarında beş grup halinde çalışan katılımcılar gün boyunca söz konusu alanlarla ilgili kavram sorunlarını tartıştılar ve yeni terim önerileri getirdiler.

Çalıştayın son derece verimli geçtiğini söyleyen Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, farklı alanlardan çok değerli isimlerin Türkçemize gösterdiği özen ve hassasiyetten ve bir günlerini böyle bir çalışmaya ayırmalarından mutluluk duyduğunu belirtti. "Türk Dil ve Edebiyatı Bölümü olarak  bu tür etkinlikleri devam ettirmeyi amaçlıyoruz" dedi.