İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı







 Bölüm Hocalarımızdan Yazılar




Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik'in kaleme aldığı "nitelikli okuma" konusu hakkındaki yazıya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Arş. Gör. Remzi Soytürk'ün kaleme aldığı "Yeni Türk Edebiyatı" başlıklı yazıya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İhsan Oktay Anar ve Suskunlar: Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi ve Dr. Öğr. Üyesi N. Gamze Ilıcak'ın yazılarını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ünal Şahin'den okuma önerileri: Okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Arş. Gör. Kemal Çinko'dan okuma önerileri: Okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi'nin Reşit Rahmeti Arat'ı ve çalışmalarını tanıtan yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik'in kaleme aldığı "Edebiyatta Diyaloji Nedir?" yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Arş. Gör. Remzi Soytürk; yazma becerisini geliştirmek ve yazar olmak isteyenlerin yararlanabileceği kitaplardan bir seçki hazırladı. Yazıyı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Arş. Gör. Kemal Çinko ve Arş. Gör. Remzi Soytürk tarafından hazırlanan "Ölümünün 101'inci Yılında Ömer Seyfettin" yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Arş. Gör. Kemal Çinko tarafından kaleme alınan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti Gazetesi (1911-1914) adlı kitap tanıtım yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik'in kaleme aldığı "Demiryolu Hikâyecileri - Bir Rüya Adlı Anlatı Üzerine" yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik'in kaleme aldığı "Sevgili Arsız Ölüm İsimli Anlatı ve Bazı Özellikleri Üzerine" yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik'in kaleme aldığı "Baba Figürü, İroni ve Alımlama Estetiği Kuramı Işığında Bir Okuma: Babama Mektup" yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Doç. Dr. Hacer Gülşen'in kaleme aldığı "Yahya Kemal ve Kaybolan Şehir" yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Doç. Dr. Hacer Gülşen'in kaleme aldığı "Mevlâna Celalettin-i Rumi" yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.