Uluslararası Ticaret ve Finansman

“Pandemi, Gelir Dağılımı ve İşsizlik” konulu seminer gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından düzenlenen ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Özdemir’in konuşmacı olarak yer aldığı “Pandemi, Gelir Dağılımı ve İşsizlik” konulu seminer 20 Mayıs Perşembe saat 14.00-15.30 arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bölüm başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Yahya Can Dura ve bölüm öğretim üyelerimizin katılım sağladığı etkinlikte sunumunu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Onur Özdemir, pandemi döneminde ulusal ve uluslararası boyutta gelir dağılımı ve işsizlik verilerini karşılaştırmalı olarak değerlendirdi. Gelir dağılımı ve işsizliğin yanı sıra temel makroekonomik göstergeler üzerinden de pandemi sürecinin etkileri yorumlandı. Ortodoks ve Heterodoks iktisat perspektifinde gelir dağılımı ve işsizlik konularının ele alış biçimleri ortaya konularak ulusların, küreselleşmenin ve kurumların rolü tartışıldı. Pandemi öncesi yaşanan küresel ve bölgesel krizlerin ekonomik etkilerine de değinen Dr. Öğr. Üyesi Onur Özdemir, pandemi döneminde karşılaşılan ekonomik bozulmanın önceki krizlerden daha ciddi boyutlara ulaştığını ve toparlanma sürecinin daha uzun sürebileceğini vurguladı.
Etkinlik katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla sona erdi.