İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Uluslararası Ticaret ve Finansman








 Dr. Öğr. Üyesi Ebru Gül Yılmaz ve Arş. Gör. Sedef Çevikalp’in Uluslararası Dergide Makale Yayını


Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ebru Gül Yılmaz ile Arş. Gör. Sedef Çevikalp’in “Güvenilir Su Kaynaklarına Erişimde Doğrudan Yabancı Yatırımların ve Ekonomik Büyümenin Etkilerinin Analizi” isimli makalesi yayımlandı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Gül Yılmaz ve Arş. Gör. Sedef Çevikalp’in uluslararası hakemli bir dergi olan  “International Journal of Entrepreneurship and Management Inquiries”de makalesi yayımlandı. “Güvenilir Su Kaynaklarına Erişimde Doğrudan Yabancı Yatırımların ve Ekonomik Büyümenin Etkilerinin Analizi” isimli makalesinde Yılmaz ve Çevikalp, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini açıkladıktan sonra ekonomik büyümenin ve doğrudan yabancı yatırımların güvenilir su kaynaklarına erişim ile ilişkisi üzerinde durmuştur.

Temiz suya erişim oranı en yüksek 20 ve en düşük 20 ülke olmak üzere toplam 40 ülkenin kişi başına milli geliri ve doğrudan yabancı yatırımlarının analiz edildiği bu çalışmadan elde edilen sonuçlar temiz suya erişim ile ekonomik büyüme ve doğrudan yabancı yatırımlar arasında anlamlı bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur.

İklim değişikliği ve özellikle son zamanlarda etkisi iyice hissedilen kuraklığın geldiği noktada büyük önem taşıyan bu çalışmanın tamamına ulaşmak için tıklayınız.