İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Uluslararası Ticaret ve Finansman








 İsviçre, E-Ticaret ve Dijitalleşme Yatırımlarına Devam Ediyor


İsviçre, UNCTAD'ın [The United Nations Conference on Trade and Development] e-ticaret ve dijital ekonomi çalışmaları için 4,4 milyon dolar yatırım yaptı. Bu amaçla 13 Eylül'de yeni bir anlaşma imzalandı.




Yatırım yapılan yeni fonlarla, daha fazla ülkenin gelişen dijital ekonomiye dahil olması ve bundan faydalanmasını sağlayacak faaliyetler desteklenecek. UNCTAD'ın e-ticaret ve dijital ekonomi programına 4,4 milyon $ (4 milyon İsviçre Frangı) katkı sağlayan İsviçre'nin fonu, SECO (Swiss State Secretariat for Economic Affairs aracılığıyla sağlanacak. Böylece 2024 yılına kadar programın teknik işbirliği, araştırma ve fikir birliği oluşturma faaliyetlerini desteklenecek.

İsviçre'nin Dünya Ticaret Örgütü Büyükelçisi Didier Chambovey, İsviçre'nin, UNCTAD'ın gelişmekte olan ve en az gelişmiş ülkelerde e-ticaret için uygun çerçeve koşullarının oluşturulmasını destekleyen e-ticaret programına katkıda bulunmasından gurur duyduklarını belirtti. Chambovey, COVID-19 pandemisinin gösterdiği üzere -özellikle en savunmasız ülkelerde- ticaret akışlarını sürdürmek ve kriz zamanlarında ekonomik ve sosyal etkileri azaltmak için sağlam bir e-ticaret ekosistemine ihtiyaç olduğunu ekledi.