Uluslararası Ticaret ve Finansman

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü

Zengin müfredatı ve ilgi alanına giren konuların çeşitliliği ile mezunlarına pek çok alanda kariyer yapma fırsatı sunan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, bölümün ilk başkanı Prof. Dr. Osman Zekai Orhan tarafından kurulmuştur. İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin kurucu dekanı tarafından açılan ilk üç bölümden biridir.

Fakültemizin en eski programlarından biri olan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, ilk mezunlarını 2015 yılında vermiştir. Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefiyle çalışmalarına devam eden Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, öğrencilerine uluslararası vizyon kazandırmak için “Ticari Küreselleşme ve Sürdürülebilirlik” ilkelerini temel alarak faaliyetlerini devam ettirmektedir. Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, tüm kurumun dahil olduğu 2017 yılında başlamış olan AQAS akreditasyon süreçlerini başarıyla sonuçlandırmıştır.