ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN (İNGİLİZCE)

28.05.2018 Pzt 12:17
Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin en köklü bölümlerinden biridir. Mezunlarının oldukça fazla alanda kariyer yapma imkanına sahip olduğu Uluslararası Ticaret Bölümü, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde bulunmaktadır. Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce) Bölümü İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin kurucu dekanı ve bölümün ilk başkanı Prof. Dr. Osman Zekai Orhan tarafından 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Bağlı olduğu fakültenin ilk açılan bölümlerinden biri olan Uluslararası Ticaret ve Finansman, ilk mezunlarını 2015 yılında vermiştir. Uluslararasılaşma faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüren Uluslararası Ticaret Bölümü, yurt dışındaki eğitim kurumlarıyla işbirliğini geliştirebilmek ve öğrencilere uluslararası bir bakış açısı kazandırabilmek için “Ticari Küreselleşme ve Sürdürülebilirlik” ilkelerini temel alarak faaliyetlerini devam ettirmektedir.

Fakültenin en çok tercih edilen bölümlerinden biri olan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, tüm kurumun dahil olduğu 2017 yılında başlamış olan AQAS akreditasyon süreçlerini başarıyla sonuçlandırmıştır.