İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik







 Bölüm Etkinlikleri




 

Kadın Araştırmacılara Yönelik Zaman Serileri Eğitimi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF), Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülgün Çiğdem’in yürütücülüğünü yaptığı “Kadın Araştırmacılara Yönelik Zaman Serileri Eğitimi-1” Tübitak projesi 2-5 Mart 2023 ve 9-12 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Proje, kadın araştırmacıların bilimsel çalışmalarının kalitesinde ve sayısında artışın sağlanması amaçlamıştır.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülgün Çiğdem'in yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK destekli Kadın Araştırmacılara Yönelik ZAMAN SERİLERİ EĞİTİMİ-I 2-5 Mart ve 9-12 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitimin ilk dört dersinde Dr. Öğr. Üyesi Barış Erkan YAZICI ve  Dr. Öğr.Üyesi Başak ÖZARSLAN DOĞAN tarafından Zaman Serilerine Giriş, Zaman Serisi Süreçleri, Durağanlık ve Birim Kök Testleri konuları işlenirken, devam eden haftada Doç. Dr. Onur ÖZDEMİR ve Doç. Dr. Aycan HEPSAĞ tarafından Eşbütünleşme Testleri ve Uzun Dönem Katsayı Tahmincileri konuları işlendi. Verimli bir şekilde yürütülen her bir ders kadın araştırmacılar tarafından yoğun ilgi gördü. 
 

Tartışacak Çok Şey Var! 1. İPUAM İktisatçılar Haftası

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Gülgün Çiğdem'in Başkanlığını yürüttüğü İktisat Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İPUAM)'ın düzenlediği İktisatçılar Haftası 17 Ekim günü başladı ve 21 Ekim' kadar devam etti.
17 Ekim - 21 Ekim tarihleri arasında bir araya gelen İktisatçılar, çalışmalarını ve değerli görüşlerini katılımcılar ve dinleyicilerle paylaştı. Kongreye akademisyenler, öğrenciler ve iktisatla ilgilenen kişiler yoğun ilgi gösterdi.


1. İPUAM İktisatçılar Haftası Kongresi - İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu

Prof. Dr. Serap Durusoy ile 2022'den 2023'e Beklentiler, Öngörüler

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülgün Çiğdem'in yaptığı "Online İktisat Buluşmaları" etkinliği 24 Ocak Salı günü saat 20.00'de online olarak gerçekleştirilmiştir.
Etkinliğe öğrenciler ve akademisyenler yoğun ilgi göstermiştir.

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - Uluslararası Ticaret ve  İşletmecilik 

Türkiye ve Dünya Akademisi: Göstergeler ve Gelişmeler
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa KÖKSAL'ın teşrifleri ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gülgün ÇİĞDEM’in moderatörlüğünde 23 Mart 2022 Çarşamba akşamı düzenlenen online söyleşide Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Erhan ASLANOĞLU yer alarak, Türkiye ve Dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve beklentilerini paylaştı.

 

"Türkiye ve Dünya Ekonomisi: Göstergeler ve Gelişmeler" Adlı Etkinliğimiz Gerçekleştirildi

Halka da açık olan ve sosyal medyada da ilgi gören söyleşiye Prof. Dr. Serap DURUSOY, Şekerbank Başekonomisti olan Dr. Gülay Elif YILDIRIM gibi önemli iktisatçılar da katıldı. Söyleşide Prof. Dr. Erhan ASLANOĞLU’nun sunum ve görüşlerini takiben, soru-cevapların yanısıra katılım sağlayan bilim insanları arasında da gerçekleştirilen görüş alış-verişi, diğer katılımcılar açısından da heyecanlı, sürükleyici, bilgilendirici ve ilgi çekici oldu. ÇİĞDEM, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü olarak, online buluşmalara devam edileceğini ve akademi ile halkın buluşturulmaya devam edileceğini belirtti.
 
Etkinlik 1 küçük
 
 
Etkinlik 2 küçük

Fikirden İşletmeye Atölyesi
Bölüm Başkan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Orhan ÖZAYDIN'ın hazırladığı Fikirden İşetmeye Atölyesi 27-28 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

 

Fikirden İşletmeye Atölyesi Gerçekleştirildi

Fikirden İşletmeye Atölyesi, iş fikrinin somut katma değere nasıl dönüştürüleceği, projelendirileceği ve işletmeye nasıl dönüştürüleceği hususlarında temel bilgi ve uygulama içermektedir. Bu atölyeyi tamamlayan katılımcılar, girişimcilik hakkında bilgi sahibi olurken, iş fikirlerinin bir işletmeye nasıl dönüşeceğini uygulamalı olarak deneyimlemişlerdir. İşletmenin temel mekanizmalarının nasıl çalıştığını ve diğer tüm paydaşlarla (Devlet, finans kuruluşları, tedarikçi ve müşteriler, çalışanlar vb.) olan ilişkilerini öğrendikleri atölye, katılımcıların kendi şirketlerini kurabilecekleri bir simülasyon uygulaması olarak gerçekleştirilmiştir.


Pandemi Sürecinde Şirketlerin Karşılaşmış Oldukları Riskler ve Çalışanlar Üzerine Etkisi-2 Etkinliği

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü olarak ikincisini organize ettiğimiz konferans 19 Nisan Pazartesi saat 12.00'de çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

 

Pandemi Sürecinde Şirketlerin Karşılaşmış Oldukları Riskler ve Çalışanlar Üzerine Etkisi-2 Etkinliğimiz Gerçekleşti

Bölüm başkan yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Orhan Özaydın’ın modere ettiği ve bölüm başkanımız Prof. Mustafa KÖKSAL’ın da iştirak ettiği etkinlikte, Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatih KOÇ ve Hayat Kimya A.Ş. Kredi Risk ve Müşteri Tahsilatları Müdürü Dr. Hasan TAT ''Pandemi Sürecinde Şirketlerin Karşılaşmış Oldukları Riskler ve Çalışanlar Üzerine Etkisi'' konusunda fikirlerini öğrencilerimizle paylaştılar.

Etkinliğimizde, ulusal ve küresel çaplı şirketlerin pandemi sonrası durumları paylaşılmış, hangi sektörlerin olumsuz hangi sektörlerin olumlu etkilendiği tartışılmıştır. Bunun yanı sıra şirketlerde, pandemi ile birlikte ortaya çıkan ve talebi artan yeni istihdam alanları öğrencilerimiz ile paylaşılmıştır.

Pandemi Sürecinde Şirketlerin Karşılaşmış Oldukları Riskler ve Çalışanlar Üzerine Etkisi-1 Etkinliği

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü olarak organize ettiğimiz  konferans 19 Kasım Perşembe saat 12.00'de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bölüm başkan yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Orhan Özaydın’ın modere ettiği ve bölüm başkanımız Prof. Mustafa KÖKSAL’ın da iştirak ettiği etkinlikte Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatih KOÇ ve Hayat Kimya A.Ş Satış ve Muhasebe Müdürü Dr. Hasan TAT ''Pandemi Sürecinde Şirketlerin Karşılaşmış Oldukları Riskler ve Çalışanlar Üzerine Etkisi'' konusunda fikirlerini öğrencilerimizle paylaştılar.






Çevrimiçi Oryantasyon Toplantısı

22.09.2020 tarihinde Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa KÖKSAL, Bölüm Başkan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Orhan ÖZAYDIN ve bölümümüzün diğer öğretim elemanlarının katılımıyla birinci sınıf öğrencilerimizle online oryantasyon toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Tanışma ve bilgilendirme amaçlı yapılan toplantıda birinci sınıf öğrencilerine müfredat, yönetmelik, güz yarıyılında izlenecek eğitim ve öğretim faaliyetleri ve sınavlar hakkında bilgiler verilmiş, öğencilerin soruları cevaplanmıştır.


oryantasyon1