YENİ MEDYA VE İLETİŞİM

“Yükseköğretimde Hedef Odaklı Uluslararasılaşma Raporu” Yayımlandı

30.07.2021 Cum 02:21

Ülkemizin yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi olması amacıyla YÖK tarafından 2018-2022 yılları için beş yıllık hedefleri kapsayan Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi kapsamında yürütülen çalışmaların yer aldığı “Yükseköğretimde Hedef Odaklı Uluslararasılaşma” raporu yayımlandı.

yök international report

Yeni YÖK’ün Hedef Odaklı Uluslararasılaşma politikalarının anlatıldığı bu kitapçıkta, Türkiye’deki yükseköğretimin uluslararasılaşmasına ilişkin tarihsel perspektifler ve ayrıca dünya üzerinde bu alanda başarıya ulaşmış ülkelerin çalışmalarından da kısa bilgiler yer alıyor.

Ayrıca, 2020 yılında pandemi döneminde, ülkemizdeki uluslararası öğrenciler ile yurtdışında eğitim gören Türk öğrenciler için ülkemize, kurumlarımıza ve birbirimize olan güven duygusu ile alınan hızlı, dinamik ve esnek kararlar da kitapçıkta ifade ediliyor.

“Yükseköğretimde Hedef Odaklı Uluslararasılaşma Raporu” için tıklayınız.