İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Yeni Medya ve İletişim








 5. Uluslararası Yeni Medya Konferansı


İstanbul Gelişim Üniversitesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Yeni Medya Konferansı, Dijital Eşitsizlik başlığıyla 25-26 Kasım tarihlerinde ücretsiz katılıma açık ve online olarak gerçekleştirilecektir.


İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından 25-26 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan V. Uluslararası Yeni Medya Konferansı, Dijital Eşitsizlik başlığını taşıyor. 2019 yılının sonundan bu yana yaşadığımız Covid-19 pandemisi ile daha fazla gündeme gelmeye başlayan Dijital Eşitsizlik, hem var olan toplumsal eşitsizliklerin yeni medya ortamlarında yeniden üretilmesine, hem de yeni iletişim teknolojileri ile birlikte ortaya çıkan yeni eşitsizliklere işaret eder.

Konferans, bilimsel bilgiye erişimin kısıtlanmaması gerektiğine ve ortak çalışma ve işbirliği ile bilimin ilerlemesinin desteklenmesine olan inancı sebebiyle; aynı zamanda da bilimsel bilgiye erişime getirilen sınırların yeni bir eşitsizlik yarattığı düşüncesi ile açık bilim ilkesini benimsemiştir. Bu nedenle de konferansa katılım herkese açıktır ve hem sunum yapacak olan araştırmacılar hem de dinleyiciler için ücretsizdir. Oturumlar, Google Meet üzerinden online olarak gerçekleştirilecek olup her oturuma ait bağlantı konferans programıyla birlikte katılımcılara iletilecektir. Sözlü sunumlar ortalama 15 dakika sürecek ve her oturumun sonunda tartışma ve soru-cevap bölümü için ek süre verilecektir.  Kabul edilen özetler hakem değerlendirme sürecinden sonra duyurulacaktır.

Konferansın alt başlıkları, bunlarla sınırlı olmamak üzere şu şekilde belirlenmiştir:
Açık bilim
Toplumsal cinsiyet
Dijital kapitalizm
Enformasyonel kapitalizm
Teknolojiye erişim sorunu
Uluslararası haber tekeli
Ekonomi-politik
Dijital eğitimde fırsat eşitsizliği
Dijital emek
Dijital gözetim
Madun çalışmaları
 
Detaylı bilgi için https://inmec.gelisim.edu.tr/home web sitesini ziyaret edebilirsiniz.