İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Yeni Medya ve İletişim








 V. Uluslararası Yeni Medya Konferansı


Bölümümüz tarafından düzenlenecek olan V. Uluslararası Yeni Medya Konferansı “Dijital Eşitsizlik” başlığıyla 2-3 Aralık tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve ücretsiz katılıma açık olacak.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Yeni Medya Konferansı “Dijital Eşitsizlik” başlığıyla 2-3 Aralık tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve ücretsiz katılıma açık olacak.

2019 yılının sonundan bu yana yaşadığımız Covid-19 küresel salgını ile çok daha fazla gündeme gelmeye başlayan “Dijital Eşitsizlik” hem var olan toplumsal eşitsizliklerin yeni medya ortamlarında yeniden üretilmesine, hem de yeni iletişim teknolojileriyle birlikte ortaya çıkan yeni eşitsizliklere işaret eden bir kavramdır. Konferans; bilimsel bilgiye erişimin kolaylaşması, ortak çalışma ve işbirliğiyle bilimin ilerlemesinin desteklenmesine olan inancı sebebiyle ve aynı zamanda bilimsel bilgiye erişim noktasında getirilen sınırların yeni eşitsizlikler yarattığı düşüncesiyle açık bilim ilkesini benimsemiştir. Bu sebeple konferansa katılım herkese açık olmakla birlikte hem sunum yapacak olan araştırmacılar hem de dinleyiciler için konferans tamamen ücretsizdir.

Konferansın alt başlıkları -bunlarla sınırlı olmamakla birlikte- şu şekilde belirlenmiştir:
- Açık bilim
- Toplumsal cinsiyet
- Dijital kapitalizm
- Enformasyonel kapitalizm
- Teknolojiye erişim sorunu
- Uluslararası haber tekeli
- Ekonomi-politik
- Dijital eğitimde fırsat eşitsizliği
- Dijital emek
- Dijital gözetim
- Madun çalışmaları
Konferans ile ilgili detaylı bilgi için https://inmec.gelisim.edu.tr/home web sitesini ziyaret edebilirsiniz.