İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Yeni Medya ve İletişim








 YÖK’ten Yüz Yüze Eğitim Açıklaması


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağını açıkladı. Yükseköğretim Kurulu’ndan yapılan basın açıklamasında da 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde yüz yüze eğitime yönelik çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yeni eğitim-öğretim döneminde eğitimin yüz yüze yapılacağını duyurdu. Özvar yaptığı açıklamada, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır" dedi.

YÖK’ün web sitesinde yayınlanan basın açıklamasında uygulamalı eğitimlere kısmen devam edilmesi ve hibrit öğretimin geliştirilmesi ile geçtiğimiz yıl ‘’Küresel Salgında Yeni Normalleşme’’ çalışmaları yapıldığı belirtildi. Buna göre üniversitelerde oluşturulan “Koronavirüs Komisyonları” tarafından “salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması” sağlanarak kararların hızlı bir şekilde alınması mümkün olmuştur.

Açıklamada, “2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda "yüz yüze eğitime" başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir. Salgının seyrine, alt yapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, COVID-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir.” ifadelerine yer verilmiştir.