İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr


 “Kadın öğretim elemanı oranı 30 yılda yüzde 50 arttı”

İGÜ Genel Sekreteri ve aynı zamanda Turizm Rehberliği Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp; eğitim seviyesinin kadınların işgücüne katılımında önemli bir etken olduğunun altını çizdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, Türkiye’de bugün kadın öğretim elemanı oranının yüzde 45’lerde olduğunu ifade etti. Dr.Öğr.Üyesi Serdar Çöp; “Son 30 yılda yaklaşık yüzde 50 oranında artış gerçekleşti. Türkiye’deki bu artış, Avrupa ülkelerine kıyasla da ortalamanın üzerinde. İstanbul Gelişim Üniversitesi akademik ve idari kadrosunda 520’den fazla kadın çalışıyor. Kadın çalışanlara yönelik pozitif ayrımcılık önemli politikalarımızdan birisi. Önümüzdeki yıllarda Endüstri 4.0’ın etkisi, inovatif çalışmalar ile kadın çalışanların sayısı giderek artacak” şeklinde konuştu.
 
Eğitim seviyesinin arttıkça kadınların iş gücüne daha fazla katıldıkları altını çizen Çöp, “TÜİK “İstatistiklerle Kadın 2018” çalışması sonuçlarına göre, yükseköğretim mezunu kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 72,7 olarak görünüyor. Ayrıca cinsiyet eşitliği endeksi de son 10 yıldan beri sürekli kız öğrenciler lehine gelişme gösteriyor” dedi.


Haberler

Tüm Haberler