4. Uluslararası Yeni Medya Konferansı 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde İGÜ (İstanbul Gelişim Üniversitesi) ev sahipliğinde yapıldı

Dijital Dönüşüm ve İnovasyon başlığı ile 4.sü düzenlenen konferansta, 2 gün boyunca farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen yeni medya, sosyal medya, yapay zeka, inovasyon gibi konularda sunumlar gerçekleştirdi.
4. Uluslararası Yeni Medya Konferansı 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde İGÜ (İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ) ev sahipliğinde yapıldı.

Dijital Dönüşüm ve İnovasyon temalı 4. Uluslararası Konferansını düzenleyen Yeni Medya Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Akçay, yakın bir gelecekte insanların rutin olarak yapabileceği işleri artık yapay zeka ve robotların yapabileceğini ifade ederek buna göre iş hayatında yenilikçi fikirler ortaya koyup bunları uygulayabilen, değer katabilen ve sosyal becerileri yüksek kişilerin tercih edileceğini söyledi. Tüm bunların çerçevesinde bu konferansın amacının Dijital Dönüşüm ve İnovasyon alanındaki gelişmeleri takip etmek ve alandaki akademik çalışmalara katkı sağlamak amacıyla bu konferansı düzenlediklerini söyledi.

Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Harkov Politeknik Enstitüsün’den Prof. Dr. Goroshko Olena yaptığı açılış konuşmasında sosyal medya tarafından  yeni bir iletişimsel internet ortamının ortaya çıktığını anlatarak Sosyal medyayla  mobil öğrenme ve öğrenci merkezli  deneyimsel  öğrenmenin  sağlanabileceğini ifade etti.