İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr


 Dr. Sarp Bağcan’ın “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Küresel Sosyo Ekonomik, Politik Sistemi” Başlıklı Kitap Bölümü Yayımlandı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sarp Bağcan’ın “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Küresel Sosyo Ekonomik, Politik Sistemi” başlıklı kitap bölümü yayımlandı.
Editörlüğünü Dr. Davut Karaman ve Dr. Ömer Emre Arslan’ın üstlendiği İdari Bilimlerde Akademik Çalışmalar isimli kitap Livre de Lyon yayınevi tarafından yayınlandı. İlgili kitap içerisinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sarp Bağcan’ın “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Küresel Sosyo Ekonomik, Politik Sistemi” isimli kitap bölümü de yer alıyor.

Söz konusu çalışma, kurumsal sosyal sorumluluğun tarih içindeki gelişimi üzerinden onu uluslararası/küresel bir sisteme bağlamakta, sistem içindeki şekillenmesini özellikle neoliberalizmin ortaya çıktığı dönemden, yükselişe geçtiği döneme ve neoliberalizmin tartışılır olduğu günümüze kadar getirmektedir. İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde ortaya çıkan/gelişen, özellikle Batı kapitalist sistemin ürettiği bölgesel ve küresel yapıların genel çerçevesini çizdiği bir ortamda; küreselleşen şirketler, ulus aşırı sermaye, devlet-toplum ilişkileri ve çelişkilerinin arasında kalan bir kavram olan kurumsal sosyal sorumluluk, gelişimini bu gerilim ve etkileşim bağlamında gerçekleştirmiştir. Çalışma; kurumsal sosyal sorumluluğun, aynı zamanda makro düzeyde şekillendiricisi olan küresel sosyo ekonomik, politik bir sistemi netleştirmeye, ortaya koymaya çalışmaktadır. Kavram, geçmiş ile gelecek arasında bugünkü konum ve durumuna, ileriye doğru açılım sağlayabilecek bir noktaya makro çerçeve bağlamında taşınmıştır.

İlgili çalışmaya ulaşmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz: 

Haberler

Tüm Haberler