İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr


 Ekonomi ve Finans Konferansı Çevrimiçi Yapıldı

Küresel pandemi nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 4’üncü Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı son buldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve İngiltere'nin The West of England Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen konferansta, uluslararası katılımcılar ekonomi ve finans alanlarında küresel sorunlar ve gelişmeleri değerlendirme, görüş ve araştırmalarını paylaşma olanağına sahip oldular.
Dördüncüsü gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat YALÇİNER, konferansın temasının ‘‘21. Yüzyıl Fırsatları ve Tehditleri: Dijitalleşme ve İklim Değişikliği’’ olduğunu ifade etti. YALÇİNER konuşmasında günümüz dünyasının mega trendlerinden olan dijitalleşmenin  21. yüzyılın fırsatı, iklim değişikliğinin ise tehdidi olarak algılandığını söyledi.
 
Dijitalleşme ve iklim değişikliğinin ekonomik ve sosyal yaşantı üzerine etkilerini örneklendiren YALÇİNER, konuşmasının devamında ‘‘bireyin sosyal yaşantısında ve iş hayatında yeni dijital uygulamalara uyum derecesinin çok hızlı ve üst düzeyde olduğunu, endüstri alt yapısının dijitalleşmesine uyumun ise çok yavaş olmasının iklim değişikliği ile ilgili kaygıları artırdığını’’ ifade etmiştir.  
 
Konferansta sunulan bildirilerin ve yapılacak tartışmaların iklim değişikliği kaynaklı sorunların çözümüne dijitalleşmenin nasıl destek olacağı noktasına odaklanmasını ümit ettiğini söyleyen YALÇİNER katılımcılara ve konferansı düzenleyen ekibe teşekkür etti.

Ekonomi, Finans ve Yönetim Konferansı Güncel Afiş

Haberler

Tüm Haberler