İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr


 GELİŞİM-UWE 5. Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve üniversitemizin bir geleneği hâline gelen Gelişim-UWE 5. Uluslararası Ekonomi ve Finans Konferansı, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve İngiltere'nin The West of England University (UWE) iş birliği ile 25-26 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Queen Mary University of London’ da davranışsal finans profesörü olan Gülnur Muradoğlu, The University of Texas at El Paso ‘da ekonomi profesörü olan Nicholas Apergis, Tallinn University of Techonology’ de muhasebe profesörü İstemi Demirağ, The University of Münster’da enerji ekonomisi alanında çalışmaları olan Prof. Dr. Andreas LÖSCHEL ve The University of the West of England’ ta finans profesörü Cherif GUERMAT gibi önemli isimlerin açılış konuşmalarını yaptığı konferansa katılım ve ilgi oldukça yüksekti.

Üniversitelerin ekonomi, bankacılık ve finans bölümlerinden çok sayıda akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı konferansta, Dünya ve Türkiye ekonomisindeki pandemi sonrası gelişmeler, Covid-19 salgınının Türk bankacılık sektörü üzerindeki etkisi, finansal rekabet, finansal istikrar, dijital (kripto) paralar, sürdürülebilirlik üzerine konular ele alındı. Ekonomi ve finans alanında çeşitli çalışmalara ev sahipliği yapan İGÜ, bilim insanları arasındaki etkileşimin artmasını sağlayarak, genç akademisyenlere motivasyon kaynağı oldu. Gelişim ailesi olarak çalışmalarıyla katılım sağlayan değerli akademisyenlerimize ve kıymetli dinleyicilerimize teşekkürlerimizi sunarız.


Haberler

Tüm Haberler