İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ile Filistin An-Najah Ulusal Üniversitesi işbirliği kararı aldı.

05.01.2020 Paz 05:40

İki üniversite arasındaki işbirliği kararı, öğrenci ve akademisyen değişim programları, ortak bilimsel kongreler gibi birçok başlığı kapsıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve An_Njah Üniversitesi
Filistin An-Najah Ulusal Üniversitesi’nden gelen bir heyet, İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Heyetle bir araya gelen İGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokul Müdürü Mehmet Soyal, birçok başlık altında iş birliği kararı aldı.

Uluslararası anlaşmaların ve iş birliklerinin önemine değinen Öztaş, akademisyenlerin farklı üniversitelere giderek yeni bilimsel araştırma alanları bulabildiğine vurgu yaptı. Türk yükseköğreniminde uluslararasılaşma stratejisi ile Arap dünyasının da dikkatlerini üzerlerine çektiklerini ifade eden Öztaş, “QS sıralamasında Arap dünyasında ilk 50 üniversite arasında yer alan An-Najah National University ile birlikteliğimizin ilk adımını bu görüşmeyle ve aldığımız kararlarla attık” diye konuştu.