Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Erdem Türkavcı’nın “Özne” isimli kısa filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinin özel seçkisinde

26.10.2020 Pzt 02:03

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Erdem Türkavcı’nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği “Özne” isimli kısa filmi, ulusal ve uluslararası film festivallerinin seçkisinde yer aldı.

337512
Çektiği kısa film ve belgesellerle VGIK Film Festival, Feelmotion Film Festival, Adana Altın Koza Film Festivali, İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali gibi film festivallerinde yarışan Arş. Gör. Erdem Türkavcı’nın filmi, isminde ve hikâyesinde Michel Foucault’nun “Özne ve İktidar” kitabına referans yapıyor. Süresi beş dakika olan Özne’nin seçkisine katıldığı ve yarıştığı ulusal ve uluslararası film festivalleri; 8. Kayseri Film Festivali, 12th International Inter University Short Film Festival, Lisbon Film Rendezvous, Asian Cinematography AWARDS (ACA), The Lift-Off Sessions, The Cut Film Series, First-Time Filmmaker Sessions.

Özne, art house sinemayla ilgili bir Youtube kanalı açarak Youtuber olmak isteyen Eren isimli bir gencin sosyal medyada uğradığı zorbalığı konu alıyor. Güncel bir konuya değinen kısa filmde, yaşadığı yıkıntıyı üzerinden atmak isteyen Eren, sosyal medya hesabından duyurduğu yalan bir haberle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yeni medyanın yalnız bir nesnesi olmak yerine güçlü bir özne olmak isteyen Eren, düzenlediği küçük oyunla aslında sosyal medyadaki zorbalığa ayna tutmayı amaçlıyor.