İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr


 Sinema ve Dizi Film Oyuncusu Sarp Levendoğlu, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün Konuğu Oldu

Sinema ve dizi film oyuncusu Sarp Levendoğlu, İstanbul Gelişim Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi’nin moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe katıldı.
Oyuncu Sarp Levendoğlu’nun Google meet üzerinden online olarak katıldığı etkinlik 12 Ocak’ta 15:00-16.00 saatleri arasında gerçekleşti. Doç. Dr. Remziye Köse Özelçi’nin moderatörlüğünde başlayan söyleşi, Sarp Levendoğlu’nun etkinliğe katılan öğrencilerin sorduğu soruları cevaplamasıyla paralel olarak ilerledi.

Sinema ve televizyon sektörüne 1995 yılında Mustafa Altıoklar’ın çektiği İstanbul Kanıtlarımın Altında filmindeki asistanlığı ile başladığını belirten Levendoğlu, 2003 yılında ise “Lise Defteri” adlı diziyle oyunculuğa ilk adımını attığını ifade etti. Uzun süredir Datça’da yaşayan oyuncu, sörf sporuna olan tutkusunu ve sörf sporunu gençlere tanıtmak amacıyla bir belgesel film çektiğini belirtti. Hem oyunculuk hem de yönetmenlik yapan Levendoğlu, projeleri arasında yer alan Mor Menekşeler, Gece Gündüz, Savaşçı dizilerini ve Deliormanlı, İki İyi İnsan sinema filmleri  üzerine  konuştu. Yine yer aldığı projelerde en etkilendiği ve kendilerinden çok şey öğrendiği isimlerden bazılarının Settar Tanrıöğen, Güven Kıraç ve Zafer Algöz gibi oyuncular olduğunu söyledi.

Küresel salgın döneminde dizi ve sinema sektöründe yaşanan sorunlara da değinen Levendoğlu, dijital platformların yayılmasıyla televizyon sektöründeki uzun çalışma saatlerinin dengeleneceğini düşündüğünü ifade etti.  Savaşçı dizisinin 5. Sezonun Şubat ayında başlayacağını haber veren oyuncu, ileriki projeleri arasında da Tolga Karaçelik’in Netflix’te yer alan bir projesi olacağını belirtti. Öğrencilere oyunculukla ilgili neler yapmaları konusunda tavsiyeler de veren ünlü oyuncu, oyunculuğun sadece ünlü olmak için yapılmaması gerektiği ve çok emek verilmesi gereken bir iş olduğunu aktardı. Söyleşi, öğrencilerin ve Köse Özelçi’nin teşekkürlerini sunmasıyla son buldu.



Haberler

Tüm Haberler