Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

E-Kitap Yayımlandı: "VII. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu: Orta Doğu’da Siyasal ve Toplumsal İstikrar (10-11 Mayıs 2022, Çevrim İçi): Bildiriler"

Orta Doğu bölgesinin siyasal, ekonomik ve sosyal dinamizmi, bölgesel araştırmalara büyük önem veren İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni, her yıl Orta Doğu sorunlarının akademik düzeyde mercek altına alındığı bir sempozyum düzenlemeye teşvik etmiştir. Bu yıl yedincisi düzenlenen “Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu”nun teması “Orta Doğu’da Siyasal ve Toplumsal İstikrar” olarak belirlenmiş ve çevrimiçi olarak 10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmişti.

Sempozyuma Türkiye, ABD, Cezayir, Rusya, Polonya, Bulgaristan, Irak, Ürdün, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Bangladeş ve Hindistan’dan gelen araştırmacılar Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırladıkları bildiriler ile katılım sağladılar. Sempozyumda sunulan bildirilerin tam metinleri ise "VII. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu: Orta Doğu’da Siyasal ve Toplumsal İstikrar (10-11 Mayıs 2022, Çevrim İçi): Bildiriler" başlığıyla İGÜ Yayınları tarafından kitap olarak yayımlanmıştır.

Kitaba erişmek için tıklayınız.

Eser Adı: VII. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu: Orta Doğu’da Siyasal ve Toplumsal İstikrar (10-11 Mayıs 2022, Çevrim içi): Bildiriler
Editörler: Dr. Öğr. Üyesi Emre Gündoğdu, Arş. Gör. Yunus Turan
Kapak tasarımı: Merve Gül Şekem