İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gastronomi Şenliği'yle 15.05.2024 tarihinde gastronomi sektörünün önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturdu. Etkinlikte, ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, gastronomi sektöründe büyük bir eleman açığı olduğunu ve kaliteli mezunlara ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Şenlikte, ‘Firmaların Başarı Hikâyeleri’ ve ‘Şeflerin Başarı Hikâyeleri’ başlıklı seminerler verildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, üniversitenin gastronomiye verdiği önemi vurgulayarak, öğrencileri iş hayatına en iyi şekilde hazırlamayı hedeflediklerini ifade etti. Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli ise sürdürülebilirlik ve yaratıcılığın önemine değinerek, gastronominin kültürel bir miras olduğunu ifade etti.
Ayrıca şenlik esnasında öğrenciler, staj ve iş imkânı için sektördeki önde gelen firmaların temsilcileriyle görüşerek bilgi aldı.
Katılımın yoğun olduğu şenlik, ikramlar, bando gösterileri ve DJ performanslarıyla tamamlandı.