Turizm Rehberliği

15-22 Nisan Turizm Haftası Kapsamında İstanbul ve Gastroturizm Konulu Etkinlik Düzenlendi

"15-22 Nisan Turizm Haftası" kapsamında İstanbul ve Gastroturizm konulu etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Le Pain Quotidien Türkiye Müdürü Levent Şahin, Midpointler Mutfaklar Koordinatörü ve Ar-Ge Şefi Rıza Belenkaya konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğe İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde Turizm Rehberliği, Gastronomi, ve Aşçılık programlarında eğitim gören ve turizme, gastronomiye ilgi duyan öğrenciler yoğun katılım göstermiştir.

Etkinlik kapsamında; turizmde yaşanan güncel sorunlar, Türkiye’nin 2023 turizm hedeflerine ulaşması için yapılması gerekenler, bölgesel ve ulusal kalkınmanın sağlanmasında gastronomi turizminin rolü, İstanbul’un gastronomi turizmi açısından taşıdığı değer, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde turizm eğitimi almış kişilerin yer almasının önemi, en iyi şef en iyi turist rehberi olma yolunda yapılması gerekenler gibi pek çok konu tartışılmıştır.