Turizm Rehberliği

Dr. Öğr. Üyesi Ramazan İnan ile Arş. Gör. Kartal Doğukan Çıkı'nın Makalesi Yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Turizm Rehberliği öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ramazan İnan ile Arş. Gör. Kartal Doğukan Çıkı'nın "Research trends in film tourism: A bibliometric analysis using the WoS database" adlı makalesi yayımlandı.

Film turizmi ve ilgili literatürün incelendiği araştırmada, bibliyometrik analiz yoluyla film turizmi literatürüne genel bir bakış sağlanmıştır. Araştırmanın amacına ulaşmak için Web of Science veri tabanından alınan (yayın yılı kriteri bulunmaksızın) film turizmine ilişkin bir makale veri seti kullanılmıştır. Araştırma sonucunda film turizm konusunda yazılmış 144 makaleye ulaşılmıştır. Belirlenen parametreler doğrultusunda 2022 yılının Aralık ayında analizleri VOSviewer yardımıyla gerçekleştirmiştir.

Makalenin tamamına ulaşmak için tıklayınız.