Turizm Rehberliği

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Gastronomi konusunda seçkin bir tavsiye listesi sunan Michelin Rehberi ilk defa Türkiye'de bulunan restoranlara ve şeflere yıldız verdi.

Michelin Rehberi İstanbul 2023’ün ilk seçkisinde toplam 53 restorana yer verildi. Biri iki, diğerleri bir yıldız olmak üzere 5 restoran yıldız aldı. Fatih Tutak’ın 2019’da açtığı Turk, 2 Michelin yıldızına layık görüldü. Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranlarına da birer yıldız verildi. 39 restoran “Önerilenler”, 10 restoran da “Bib Gourmand” listesine girdi.

Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, şunları dedi: “Michelin Rehberi İstanbul’un ilk restoran seçkisinin lansmanı, hem müfettiş ekiplerimiz hem de bu eşsiz şehir için tarihi bir an. Toplamda beş adet yıldızlı işletme de dahil olmak üzere 53 restoranla seçimimiz, kimliği ve gelenekleriyle gurur duyan, aynı zamanda dünyaya da açık olan bu yetenekli mutfağın çeşitliliğine ışık tutuyor. İstanbul her zaman önemli bir kültürel ve turistik destinasyon olmuştur; bugün Michelin Rehberi’yle hem yerel hem de uluslararası gurmelere bu şehrin aynı zamanda önemli bir gastronomi destinasyonu olduğunu göstermeyi umuyoruz.”