Yeni Medya ve İletişim

2018 Dijital Medya İstatistikleri

2018 yılının ilk ve son çeyreğinin dijital medya istatistikleri yayınlandı.

Tüm dünyada dijital ağları kullananların sayısı günden güne artıyor. Sosyal medya hesaplarına, kamu kurumlarına, bankalara, haberlere ve hayatın diğer pek çok alanına internet ile erişilen dünyada, dijital ağların kullanım sayısının artması hiç şüphesiz ki kaçınılmaz.

Hootsuite tarafından yayınlanan ve 2018 Yılının Şubat ve Ekim ayı verilerini gösteren tabloya göre aradan geçen yedi ayda dahi kullanıcı sayısında ciddi bir artış yaşanmış. Şubat ayında dünyada interneti kullanan sayısı 4 milyar 21 milyondan fazlayken Ekim ayında bu rakam 155 milyon artarak 4 milyar 176 milyona ulaştı.

İnternet kullanıcılarının ise 3 milyar 397 milyonu sosyal medya kullanıyor. Bu rakam dünya nüfusunun %44’üne tekabül ediyor ve aslında bu tablo bize hala bu alanda geniş fırsatlar bulunduğunu gösteriyor. Hali hazırda dünyanın yarısından fazlası henüz sosyal medya kullanmıyor.

Dijital dünya, Yeni Medya Bölümü öğrencileri için de pek çok imkân sunmaya devam ediyor. Eğer iyi değerlendirilirse ve doğru zamanda doğru adım atılırsa, pek çok fırsat Yeni Medya Bölümü öğrencilerinin önünde onları bekliyor.